Gramofon Wine | Despre noi
3192
page,page-id-3192,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,

“Cultivatorii sunt autori,
artizani, artisti.” – B. Pivot

 

Strugurii

Via este tanara, plantata incepand cu anul 2009, la distanta de 2,2 m iar suprafetele relativ mici din fiecare soi cultivat permit o intretinere riguroasa a plantatiei. Diversitatea soiurilor atent alese si calitatea buna a strugurilor ofera posibilitatea obtinerii unor vinuri premium atat din gama soiuri pure dar si din cupajele originale si indraznete.

Feteasca Neagra – soi rosu romanesc, cunoscut din vremea dacilor, cu o comportare de exceptie in zonele viticole din Dealu Mare. Bobul de culoare negru violaceu, pulpa zemoasa si gustul placut reprezinta aproape o alegorie a tineretii.

Merlot – unul din cei mai raspanditi struguri rosii din lume. Sunt rezistenti si adaptabili si se transforma in vinuri elegante, cu gust puternic.

Muscat Ottonel – struguri albi, exceleaza prin aroma sa intensa si prin vinul delicat, comparat cu insasi exprimarea feminitatii.

Chardonnay – soi alb,cosmopolit, cultivat de secole in Franta. Se transforma intr-un vin catifelat, suav si tandru.

Sauvignon Blanc – soi de struguri albi din care se obtine un vin cu multa viata, placut si aromat.

Feteasca Regala – o varietate de struguri albi, semiaromati, originari din Transilvania. Denumiti initial Galbena de Ardeal, au fost botezati apoi in semn de pretuire fata de Casa Regala a Romaniei, care a improprietarit fermierii si a stimulat viticultura.

Podgoria

Podgoria se intinde pe o suprafata de 25  ha de teren cultivate cu vita-de-vie, intr-o paleta diversa:
– 4,6 ha Merlot,
– 3,25 ha Sauvignon Blanc,
– 2,8 ha Feteasca Regala,
– 3,25 ha Feteasca Neagra,
– 1,5 ha Muscatt Ottonel,
– 9,6 ha Chardonnay

Recoltarea este manuala, in cosuri, fiind urmata de selectia celor mai bune fructe de pe ciorchin, pe masa de sortare. Sarbatoarea recoltei strugurilor este un moment de exceptie. Ea este recompensa unui an de rabdare, insufletire si indrazneala.