Gramofon Wine | Vinurile
50
page,page-id-50,page-template,page-template-slider_template,page-template-slider_template-php,ajax_fade,page_not_loaded,
  • VIRTUOZ SAUVIGNON BLANC
    SEC / 13.9 % vol. alc. / D.O.C. – C.M.D

    Note: Culoare galben pai cu sclipiri de chihlimbar.

    Vinificat în stilul Lumii Noi este un vin sec, vioi, ce te impresionează prin forța aromelor de citrice, asparagus, ardei gras și sub-note minerale. Post-gustul proaspă cte cucerește cu delicatul gust de grapefruit.

    Temperatura de servire: 8-10 grade C

    Asocieri culinare: Preparate din pește ce conțin sosuri ușoare și citrice, fructe de mare, quiches, carne de pasăre și salate cu conținut de brânză Feta.

    Vin ce te impresionează prin personalitatea lui aparte.

  • FETEASCĂ NEAGRĂ
    DEMISEC / 16.5 % vol. alc. / D.O.C. – C.M.D.

    Note: Culoare intensă, purpurie.

    Un vin care denotă o explozie de arome de fructe de pădure și stafide, completat de aromele de prune uscate, vanilie și caramel. Gustativ vinul are o aciditate medie și un alcool care, deși ridicat, completează perfect taninii puternici ai acestui soi de struguri. Post-gustul este lung, cremos, delicat, cu note de caramel și stafide coapte.

    Temperatura de servire: 16-18 grade C

    Asocieri culinare: Carne de vită și carne de porc preparate tradițional, brânzeturi maturate și bine sărate, măsline marinate și deserturi cu ciocolată neagră.

    Vin obținut din struguri culeși la stafidirea boabelor. Medaliat cu aur la Premiile de Excelență Vinul.ro 2017.

  • VIRTUOZ ROZE
    DEMIDULCE / 14.2 % vol. alc. / D.O.C. – C.M.D.

    Note: Culoarea intensă roze îi definește caracterul impetuos.

    Un cuvee care deține o explozie de arome fructate și florale, căpșuni și trandafiri, având subtile note minerale. Gustativ vinul are o aciditate medie și bine integrată, cu un alcool structurat ce face ca acest vin să fie unul corpolent.

    Temperatura de servire: 6-8 grade C

    Asocieri culinare: Ideal pentru mâncăruri cu sosuri picante, în special curry, preparate din carne de pasăre, salate de fructe sau ca desert.

    Pur si simplu un vin ce poate satisface toate gusturile!

  • VIRTUOZ MERLOT
    (sec)
    2015

    Note: Culoarea este de un roşu intens. Aroma este dulce amăruie de vişine, fructe roşii de pădure, urmată de o senzaţie plăcută de prospeţime. Gustativ, acest vin este bine echilibrat datorită gustului de coacăze negre şi bogăţiei taninurilor moi şi fine dobândite datorită măturării în butoaiele din stejar românesc.

    Mod de servire: 18 – 20 °C.

    Asocieri culinare: Excelent pentru carnea de vită la grătar, vânat, brânzeturi mature şi deserturi asortate cu ciocolată amară.

  • VIRTUOZ SAUVIGNON BLANC
    (sec)
    2015

    Note: Culoare galben-verzuie. Aromă suavă, uşor discretă şi proaspătă cu nuanţe de flori de viţă de vie ce oferă o personalitate aparte vinului. Gustativ, vinul este definit de o aciditate echilibrată şi persistentă ,cu o tărie alcoolică ridicată şi un echilibru fin între nuanţele de fruct tropical şi sparanghel, finalizându-se cu un post gust lung.

    Mod de servire: 10 – 12 °C.

    Asocieri culinare: Preparate din carne albă, peşte, fructe de mare, salate verzi, brânzeturi uşor acide precum Feta sau Cheddar (afumate sau prăjite).

  • VIRTUOZ FETEASCA REGALA
    SEC / 13.5 % vol. alc. / D.O.C. – C.M.D.

    Note: Culoare galben pai cu nuanțe verzui.

    Un vin alb sec, proaspăt și răcoros, cu un echilibru fin de arome fructate, florale și citrice. Post-gustul te duce cu gândul la mirosul florilor de câmp. Un vin cu o aciditate mai ridicată, benefică pentru un vin tânăr.

    Temperatura de servire: 8-10 grade C

    Asocieri culinare: Aperitive, carne de pasăre, preparate din pește și salate.

    Vin cu o aciditate mai ridicată, benefică pentru un vin tânăr.

  • VIRTUOZ CHARDONNAY
    SEC / 13.1 % vol. alc. / D.O.C. – C.M.D.

    Note: Culoare galben pai cu nuanțe verzui.

    Aciditatea acestui vin păstrează prospețimea aromatică specifică soiului, arome florale, de ardei gras și fructe verzi. Post-gustul e citric, cu nuanțe ușoare de coajă de grapefruit și cu intonații florale.

    Temperatura de servire: 8-10 grade C

    Asocieri culinare: Preparate din pește, fructe de mare, preparate din carne albă și salate.

    Un vin rotund și corpolent, de mare satisfactie olfactivă.

  • VIRTUOZ MUSCAT OTTONEL
    DEMISEC / 13.7 % vol. alc. / D.O.C. – C.M.D.

    Note: Culoare galben pai cu nuanțe verzui.

    Vinificat demisec, reușește să fie bogat aromat, dar și răcoritor în același timp. Alcoolul e bine integrat în vin și conferă o plăcere deosebită în momentul degustării.

    Temperatura de servire: 10-12 grade C

    Asocieri culinare: Risotto, paste cu sos alb, brânzeturi proaspete, legume la grătar, deserturi ușoare cu fructe.

    Un vin cu arome expresive de flori de soc, piersici și caise coapte.

  • VIRTUOZ ROZE – MERLOT
    (sec)
    2015

    Note: Culoarea elegantă, asemănătoare petalelor de trandafir roz. Aromă proaspătă de fragi şi fructe de pădure.Gustativ acest are o aciditate fină şi bine echilibrată, în care regăsim nuanţe de fruct de pădure şi de căpşună coaptă. La final suntem delectaţi de un post gust prelungit şi răcoritor.

    Mod de servire: 10-12° C.

    Asocieri culinare: Fructe de mare, peşte, în special somon şi păstrăv, preparate din carne de pasăre, paste şi salate de fructe.

  • ETIMA
    (sec)
    2014
    Editie
    limitata

    ETIMA 2014 este un vin sec de o culoare alb-verzuie ce conține un buchet proaspăt floral cu tente citrice și subnote de ardei gras, cu o bună aciditate și un bun conținut de alcool, care complementează într-un bun echilibru gustul citric de lamâie verde, având un postgust prelungit care creează o plăcută impresie de prospețime.

     

    Se recomandă a fi servit rece în compania fructelor de mare, a preparatelor din pește cu sosuri care au la baza lămâie, paste Vongole și paste cu sos Pesto, Quiche-urilor, brânzeturilor ușoare cum ar fi cream cheese, mozzarella sau, pur și simplu în compania călduroaselor zile de vară (alături de familie).