Gramofon Wine | Vinurile
50
page,page-id-50,page-template,page-template-slider_template,page-template-slider_template-php,ajax_fade,page_not_loaded,
 • VIRTUOZ CHARDONNAY
  (sec)
  2016

  Note: Un vin tânăr, sec, vioi, prietenos, de culoare galben pai, a cărei aciditate păstrează prospeţimea aromatică specifică soiului (arome florale, de ardei gras/kapia și fructe verzi, de mare satisfacție olfactivă). Gustul e citric, cu nuanțe ușoare de coajă de grapefruit și cu intonații florale. Postgustul e lung, discret, ce continuă plăcutul gust de grapefruit. Un vin rotund și corpolent, cu un alcool bine integrat.

 • VIRTUOZ MUSCAT OTTONEL
  (demisec)
  2016

  Note: Vin tipic soiului, aromat, de culoare galben pai cu nuanțe verzui, cu arome suave de flori de trandafir, măr, piersică și ușoare urme de caise verzi. Este un vin tânăr, vinificat demisec, cu un corp subțire și o aciditate bună de coajă de lămâie. Alcoolul e bine integrat în vin și conferă o plăcere deosebită în momentul degustării.

 • VIRTUOZ SAUVIGNON BLANC
  (sec)
  2016

  Note: Vinificat in stilul Lumii Noi, tanar, sec, vioi, de culoare galben pai si in acelasi timp si verzui, care cateodata reflecta sclipiri de nuante de un portocaliu deschis, ca de chihlimbar. Cu o aroma perfecta, de flori de soc, cu urme de salcam, fructe exotice si fructe albe (cirese albe, dude). Gustul dezvaluie arome proaspete, dominate de citrice, cu nuante usoare de graphfruit matasos. Structura de ansamblu este armonioasa, fiind completata de notele usoare de mineralitate, cu tenta vaga de dulce (desi e sec).

  Post-gustul e lung, discret, ce continua sa te acapareze, cu delicatul gust de grapefruit. Un vin echilibrat, cu aciditate perfecta si un alcool bine integrat in corp.

 • VIRTUOZ MERLOT
  (sec)
  2015

  Note: Culoarea este de un roşu intens. Aroma este dulce amăruie de vişine, fructe roşii de pădure, urmată de o senzaţie plăcută de prospeţime. Gustativ, acest vin este bine echilibrat datorită gustului de coacăze negre şi bogăţiei taninurilor moi şi fine dobândite datorită măturării în butoaiele din stejar românesc.

  Mod de servire: 18 – 20 °C.

  Asocieri culinare: Excelent pentru carnea de vită la grătar, vânat, brânzeturi mature şi deserturi asortate cu ciocolată amară.

 • VIRTUOZ SAUVIGNON BLANC
  (sec)
  2015

  Note: Culoare galben-verzuie. Aromă suavă, uşor discretă şi proaspătă cu nuanţe de flori de viţă de vie ce oferă o personalitate aparte vinului. Gustativ, vinul este definit de o aciditate echilibrată şi persistentă ,cu o tărie alcoolică ridicată şi un echilibru fin între nuanţele de fruct tropical şi sparanghel, finalizându-se cu un post gust lung.

  Mod de servire: 10 – 12 °C.

  Asocieri culinare: Preparate din carne albă, peşte, fructe de mare, salate verzi, brânzeturi uşor acide precum Feta sau Cheddar (afumate sau prăjite).

 • VIRTUOZ FETEASCA REGALA
  (sec)
  2016

  Note: Un vin tânăr, sec, proaspăt, răcoros, de o culoare galben pai cu nuanțe verzui, echilibrat cu arome fructate, florale și citrice, ce aduc arome de flori de soc și flori de viță de vie. Un vin cu o aciditate mai ridicată benefică pentru un vin tânăr.

 • VIRTUOZ ROZE – MERLOT
  (sec)
  2015

  Note: Culoarea elegantă, asemănătoare petalelor de trandafir roz. Aromă proaspătă de fragi şi fructe de pădure.Gustativ acest are o aciditate fină şi bine echilibrată, în care regăsim nuanţe de fruct de pădure şi de căpşună coaptă. La final suntem delectaţi de un post gust prelungit şi răcoritor.

  Mod de servire: 10-12° C.

  Asocieri culinare: Fructe de mare, peşte, în special somon şi păstrăv, preparate din carne de pasăre, paste şi salate de fructe.

 • ETIMA
  (sec)
  2014
  Editie
  limitata

  ETIMA 2014 este un vin sec de o culoare alb-verzuie ce conține un buchet proaspăt floral cu tente citrice și subnote de ardei gras, cu o bună aciditate și un bun conținut de alcool, care complementează într-un bun echilibru gustul citric de lamâie verde, având un postgust prelungit care creează o plăcută impresie de prospețime.

   

  Se recomandă a fi servit rece în compania fructelor de mare, a preparatelor din pește cu sosuri care au la baza lămâie, paste Vongole și paste cu sos Pesto, Quiche-urilor, brânzeturilor ușoare cum ar fi cream cheese, mozzarella sau, pur și simplu în compania călduroaselor zile de vară (alături de familie).

 • VIRTUOZ FETEASCA REGALA
  (sec)
  2015

  Note: Culoare, galben verzuie, frumoasă şi expresivă. Aromă delicată cu nuanţe de fruct galben, pepene şi flori de câmp. Gustul, elegant şi de un mare rafinament, dezvăluie graţia unui vin de inspiraţie creatoare, fiind rezultatul echilibrului dintre complexitatea nunaţelor de pere coapte şi coajă de portocală dulce-amăruie, finalizându-se cu un post gust lung şi plăcut.

  Mod de servire: 10-12° C.

  Asocieri culinare: Peşte şi preparate din carne de pasăre, brânzeturi lejere şi fructe.